Дъщерята на цар Киро остава в ареста

Окръжен съд-Пловдив остави в ареста Събка Кирилова Рашкова, дъщеря на известния с множество разследвания Кирил Рашков- цар Киро. На 24 февруари тази година тя беше арестувана, след като при полицейска проверка на личния и автомобил на пловдивски булевард, в нея са открити малко над 2 кг хероин.

Пакетите- общо пет на брой, са били равномерно разположени в два колана, които Събка Рашкова е носила.

На делото за мярка днес не стана ясно откъде тя се е снабдила с това количество, но обемът му сочи, че хероинът е бил за разпространение. В първоначалната информация прокуратурата съобщи, че тя е била задържана след връщане от Турция, където е заминала на 22 февруари. Днес в съда стана ясно, че тя е била в Свиленград, играла е в казино няколко часа и се е обадила на племенника си да дойде да я прибере в Пловдив, защото е употребила антидепресанти и не може да си дойде сама.

Събка Рашкова признала, че наркотикът е неин.

Тя е осъждана и преди, макар и в момента да е реабилитирана, това изигра роля при оставянето и в ареста.

Хероинът е с доста добра чистота на веществото според лабораторните проби. Цената му според постановлението за цени на психоактивни вещества за съдебни цели е около 185 000 лв. За трафика на дрога Събка може да получи от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лв.

- реклама -