Коби Брайънт

Потвърдиха, че дъщерята на Коби също е загинала

Шефът на НБА Адам Силвър потвърди, че 13-годишната дъщеря на Коби Брайънт в пътувала и загинала с него. Двамата са били в личния му хеликоптер, който се разби близо до Лос Анджелис. Според местното шерифство в хеликоптера е имало 9 души, а не петима, както се твърдеше по-рано. На борда са били пилот и осем пътници.

„Очаквме пристигането на съдебен медик на мястото на произшествието. Ние намерихме останки на 9 души, всички са загинали. Не е правилно да идентифицираме жертвите ние – за това си има процедури. И е абсолютно погрешно да научаваш за загуба на обични близки от TMZ“, заяви шерифът на Лос Анджелис. Алекс Вийянуева.

„Семейството на НБА е съкрушено от трагичната кончина на Коби Брайънт и дъщеря му Джиана. За 20 сезона той ни показваше какво се получава когато забележителен талант се смени с абсолютна отдаденост към победата. Той беше един от най-необикновените играчи в историята на баскетбола… Но ще бъде запомнен най-вече с това, че вдъхнови хиляди да вземат топката.

Изпращаме сърдечни съболезнования на съпругата му Ванеса и семейството ѝ, на Лейкърс и на целия спортен свят“, се казва в изявлението на НБА.

Новата голяма звезда на баскетбола – Лука Дончич също отдаде дължимото на Коби. При това със снимка с дъщеря му Джиана.

 

- реклама -