президент
сн. БГНЕС

Държавният глава отново излезе при протестиращите

На 15 ден от протестите Румен Радев отново излезе от президентството при гражданите, които протестират пред президентството и в триъгълника на властта.

Сред тях той направи своеобразно обръщение, като обясни, че не иска да използва тяхната гражданска трибуна, но се чувства длъжен да говори.

Румен Радев за пореден път заяви, че са нужни оставките на цялото правителство и главния прокурор и заяви, че страната се нуждае от нов парламент.

„Мутри вън, да живее България!“, зовеше държавния глава.

сн. БГНЕС

„15 ден площадите са пълни с надежда и непримиримост благодарение на вас, хилядите хора, които протестират по улиците на всички големи градове. И не само у нас, а в цяла Европа. Протестите убедиха всички българи, че не са сами и че общото желание за свобода, законност и справедливост обедини всички поколения. България излезе от хипнозата на пропагандата и светът отправи поглед към България. Протестът не се поддаде на провокациите, не се уплашихте от заплахите и репресиите. Всички вие без оглед на политическа принадлежност, веете заедно трибагреника. Никога българите не са били по-единни в желанието си да си отвоюват държавата от мафията. Площадът роди братството на почтените хора, които няма да робуват на лължи и заплахи и ще отхвърлят всякаква обреченост; и които вярват, че свободна България на достойните граждани е нашето бъдеще“, заяви Радев.

„Надяват се, че летните отпуски и умората ще ви разколебаят, но ако слязат при вас ще видят, че няма да успеят. Ще го допуснете ли?“, запита президента, а около него започнаха да се чуват възгласи „Оставка“.

По думите му оставките на цялото правителство и главния прокурор са „първата и задължителна стъпка към честни избори и началото на демонтажа на порочния управленски модел“.

сн. БГНЕС
сн. БГНЕС

„Нужно е да отворим пътя за Конституционна реформа, и промени, които да укрепят гражданските права, да проведат правосъдна реформа, да прекършат корупцията, да осигурят условия за труд и доходи, и които да върнат нашите братя от чужбина. И много важно – да гарантират Европейското развитие на България, а не да се използват тези фрази като красива фасада, зад която се вихри грабеж и безчинство. Задачата е историческа и тя изисква единство!

На много плакати видях думата „заедно“, но тя е ключът към успеха. Залогът е България, и всички вие днес пишете историята на България.

Пожелавам Ви успех и непримиримост!“

- реклама -