Гълъб Донев, локдаун, възрастни, ваксинирани, коронавирус

Държавата отпуска 800 млн. лева заем на „Булгаргаз”

Правителството с мерки за оздравяване на „Булгаргаз”. Преди заседанието на Министерския съвет служебният премиер Гълъб Донев обяви, че кабинетът ще отпусне 800 млн. лева заем на държавния газов доставчик, за да бъдат доставките на синьо гориво гарантирани.

„Решението е от изключителна важност, защото заемът ще стабилизира финансово състоянието на „Булгаргаз” и ще гарантира сигурността на доставките на природен газ за предстоящия отоплителен сезон”, подчерта министър-председателят.

На днешното заседание предстои да бъде прието и постановлението за организация и координация на процеса на разговори и подготвителни действия за присъединяване на България към ОИСР.

„Много български правителства работиха за интеграцията на България в Клуба на развитите пазарни демокрации, на нас се падна честта и отговорността да структурираме присъединителния процес”, посочи Донев.

Премиерът допълни, че се е наложило да бъдат внесени поправки в завещания от предходния кабинет проект. „Вярвам, че с това ще се сложи край на политическите злоупотреби с темата. Държавата не се ръководи с хаштагове, а с членове и алинеи. С изрядни и професионално подготвени юридически документи”, категоричен е той.

Според Донев е недопустимо да се поставя под съмнение волята на България за присъединяване към ОИСР, още повече това да се прави за предизборна употреба.

- реклама -