електромобили
сн. БГНЕС

Държавата изгражда инфраструктура за зареждане на електромобили, с която да впечатляваме инвеститори

Освен бензиностанциите, държавата сериозно се ангажира да изгради и инфраструктура за зареждане на електрически превозни средства.

Това обяви министърът на икономиката Емил Караниколов, който участва в заседанието на икономическата комисия в парламента. Там той представи пред депутатите законовите промени, предвиждащи създаването на „Държавна петролна компания“ и изграждането на верига от държавни бензиностанции.

Икономическият министър обясни, че идеята за създаване на места за зареждане на електромобили идва сред поредица от срещи със стратегически инвеститори в сектора.

Според тях държавата трябва да предприеме необходимите мерки за изграждане на подобна инфраструктура.

Според Караниколов това ще ни направи „интересни“ за потенциални инвестиционни намерения.

„През този проект ще можем да реализираме няколко лъча, по основните коридори на България, където да гарантираме този вид зареждане. Това ще ни даде възможност да представяме България пред такъв вид инвеститори“, обясни Караниколов и загатна, че вече се водят и конкретни преговори, но без да дава повече подробности.

сн. БГНЕС

Законопроектът е само основата, а всичко около създаването и работата на веригата държавни бензиностанции ще се регулира с подзаконови нормативни актове. Депутатите от икономическата комисията приеха и решение министър Караниколов да дава отчет на всеки 4 месеца пред тях за това докъде е стигнал процесът.

- реклама -