Дарт Вейдър се завръща

Дарт Вейдър ще се завърне в следващия филм от поредицата „Междузвездни войни”. Това стана ясно от нова информация за „Rogue One”, който ще излезе по цял свят този декември, публикувана от сп. „Ентъртйемънт Уийкли”.

Вече беше известно, че действието във филма ще се развива 34 години преди събитията в „Силата се пробужда” и малко преди тези в „Нова надежда” – първият филм от поредицата на Джордж Лукас, излязъл през 1977 година.

VEIDURЛентата ще проследи как екип на бунтовниците открадва плановете на имперската бойна станция „Звездата на смъртта”.

Рицарът-сит Дарт Вейдър е ключова фигура в тази епоха на вселената на „Междузвездни войни”, но до момента участието му в сюжета беше обект само на спекулации.

Сега стана ясно, че той ще се върне към функциите си в „Нова надежда” и ще помага и съветва имперския военен командир Директор Креник, изигран от Бен Менделсон.

mejduzvezni_voiniСтана ясна и конкретната роля на популярният скандинавски актьор Мадс Майкълсен в „Rogue One”. Той ще играе бащата на главната героиня , бунтовничката Джин Ерсо (Фелисити Джоунс). Майкълсен ще е наемник, чийто услуги са търсени едновременно от бунтовниците и империята.

Снимките на филма текат и в момента, като обявената засега дата на излизане по кината е 16 декември, включително за България.

Това е втората нова лента по „Междузвездни войни”, откакто „Дисни” купи правата за поредицата.

maxresdefault„Rogue One” обаче е отклонение от новата сюжетна линия, започната със „Силата се пробужда”. Тя ще продължи с „Епизод 8”, който трябва да излезе през 2017 година. Основната нова трилогия ще бъде завършена с „Епизод 9” през 2019 година, а през това време ще се появи и още един филм-отклонение, фокусиран върху историята на контрабандиста Хан Соло.

- реклама -