Даниела Дариткова
сн. БГНЕС

Дариткова: Готови сме да платим цената от неподадената оставка

Ние сме готови да понесем цената на предстоящите избори, защото за нас е важно сега да има действащо правителство, действащ парламент, който да може да отговори на всички предизвикателства на кризата и на обществените очаквания. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, коментирайки вчерашния протест и неподаването на оставка, въпреки искането на десетки хиляди българи.

„Демократично право е на всеки да протестира. Аз апелирам за ясни послания, за ясно определени искания и затова по никакъв начин да не се нарушава общественият ред, да не се посяга на полицията, защото тя изпълнява своя служебен дълг, да се пази имуществото, да се пазят знаковите сгради и институциите. Това в никакъв начин не е в полза на демокрацията и показва един различен облик на протеста, който не е в полза на протеста. Против съм агресивното отстояване на позиции. Винаги съм била за диалог. Надявам се и този протест да влезе в такъв диалогичен режим. Ние сме готови на това“, коментира Дариткова.

На въпрос дали в партията обсъждат исканата оставка, председателят на парламентарната група каза, че сега не е моментът за нея.

„Ние сме обсъждали многократно възможността за това сега да подадем оставка, защото съзнаваме, че политическата цена за нас е висока, но винаги сме били отговорни. За нас властта не е самоцел. Ние смятаме, че е по-важно да бъдем отговорни пред хората, които са ни избрали, ние имаме милион избиратели на предходните избори, да изпълним легитимния срок, в който може да упражняваме властта. Народното събрание може да функционира още 5 месеца и в рамките на тези си действия да отговорим на всички предизвикателства на кризата. Здравната криза не е приключила още, икономическата и социалната сега разгръщат своите мащаби. Смятаме, че това е отговорното поведение пред българските граждани“, заяви Дариткова и подчерта, че ГЕРБ са готови да платят цената за неподадената оставка.

източник: БГНЕС

- реклама -