Дариткова, Радев

Дариткова: Годината за ГЕРБ беше успешна, но с много предизвикателства

Успешна, но с много предизвикателства. Така председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова  определи изминаващата 2019 година през погледа на управляващата партия в предаването „Неделя 150“ на програма „Хоризонт“. Тя е категорична, че въпреки сътресенията през годината, партията е стабилна в очите на българските избиратели и не очаква предсрочни парламентарни избори.

Амбицията на управляващите за следващата година е да имат възможност да работят спокойно и да изпълнят ангажиментите в програмата си.

„Тонът и в НС, и в изказа на президента не са институционални. Имам големи притеснения по отношение на това, което генерираме като модел на поведение сред българските граждани от парламента“, коментира Дариткова.

„Не се печели политически дивидент от това да обругаваш своите противници. Всички трябва да сме ангажирани да намалим агресията в обществото. Отговорността на всички парламентарни групи е много голяма. Трябва да търсим и начин да подобрим доверието в институциите, а когато те се противопоставят една на друга отново с цел печелене на политически дивидент – това не носи полза за никого“, добави тя.

Депутатът призна, че се е променило функционирането на партията след промените в нея и оставката на Цветан Цветанов, но ГЕРБ остава в добра организационна кондиция.

„Функциите на изпълнителната комисия се засилиха сериозно след оставката на зам.-председателя на партията и премахването на тази фигура.Процесите на изясняване на причините за загубата в определени места и търсенето на по-добри организационни решения за структурите в тези места продължават. Ние сме изключително самокритични“, заяви тя.

- реклама -