Дариткова, Радев

Дариткова: Ако Радев иска да реализира политически проект, да излезе от президентството

„Ако Румен Радев иска да реализира политически проект, да излезе от президентството, да направи своя политическа партия и да се срещнем на полето, на което можем да правим разговори за политики“.

Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по здравеопазване д-р Даниела Дариткова за БНР.

Тя обясни, че политическите тези на парламентарно представените партии са едни, на президента са други, а на са трети:

„Винаги сме давали знак, че когато видим проблем в нашите членове и в управлението, много бързо реагираме и то по единствения възможен начин – с подаване на оставки. Нещо, което не сме видели при никой от опонентите ни. Нито се поискаха оставките на тези, за които има съмнения за нарушения и обвинения в президентството, нито в БСП – дори тя не успя да организира собствената си оставка след загубата на изборите“.

 

Намираме призива на Румен Радев за оставка за недопустим и за безпардонно погазване на Конституцията.

„Винаги сме били самокритични, искаме да се вслушаме в гласа на хората. Много внимателно слушаме тезите на протестиращите, за да разберем защо, тогава, когато ние смятаме, че градим, стабилна България и фактите говорят за това, защо в тази ситуация хората очакват промяна и не виждат в стабилната перспектива на държавата перспектива за своите деца“, допълни тя.

По думите й всичко това се съчетава с политическите пристрастия на опонентите на ГЕРБ, които са успели да намеря единение с призивите на държавния глава за оставка на правителството.

Д-р Дариткова добави,че за ГЕРБ управлението не е самоцел и подчерта,че когато се иска оставка, трябва да се дадат и предложения за ясна стратегия за бъдещето на страната.

Дариткова призова гражданите към демонстрации, които не нарушават правовия ред в държавата.

- реклама -