армия

Дарихме предпазни облекла и маски на македонската армия

Министерството на отбраната на Република България дари медицински облекла и предпазни маски на Армията на Република Северна Македония. Безвъзмездната помощ от българска страна е договорена между министрите на отбраната Красимир Каракачанов и Радмила Шекеринска.

По този начин българското Министерство на отбраната съдейства военнослужещите от Армията на Република Северна Македония да получат качествени и професионално изработени средства за лична защита в условията на извънредно положение заради пандемията от коронавирус COVID-19.

На ГКПП Гюешево – Деве баир, при спазването на всички противоепидемични мерки за недопускане разпространение на коронавирус, бе предадена първата част от помощта, която включва 100 комплекта защитни облекла и маски, българско производство. При необходимост има готовност да бъдат предоставени общо до 300 комплекта. На предаването и получаването на пратката на граничния пункт присъстваха Илия Налбантов, началник на политическия кабинет на министъра на отбраната, Драган Никулич, държавен секретар в Министерството на отбраната на Република Северна Македония и военният и военновъздушен аташе подполковник Пламен Николов.

За дарението на предпазни облекла и маски на Армията на Република Северна Македония е получено разрешение от Министерството на здравеопазването, след като са отчетени потребностите на българската страна.

- реклама -