колело за смет велосипеди деца в неравностойно положение

Дари велосипед за дете в неравностойно положение!

В средата на април стартира четвъртото издание на кампанията “Колело за смет, за дете велосипед”, която има за цел да осигури велосипеди на деца в неравностойно положение.

Така всеки, който желае да се включи, може да дари нов или употребяван, но здрав велосипед до 25 май, а в края на месец юни първите малчугани ще получат своя подарък.

Поради големия интерес, от тази година кампанията вече ще бъде целогодишна. Велосипедите ще се ремонтират регулярно и в края на всеки месец ще бъдат изпращани по куриер до новите си притежатели.

Къде може да дарите?

Дарителите могат да оставят велосипедите на специално определени локации или да ги изпращат до офис на куриер в гр. Дряново. Информация за локациите е достъпна на www.1bike.bg/kolelozadete

Какво се случва с всеки велосипед?

Всички велосипеди се транспортират до Дряново, където с помощта на веломайстор и доброволци от организацията “Мога Дряново” ще бъдат ремонтирани. Всеки, който желае да се включи в процеса, е добре дошъл на специалните доброволчески уикенди на 12, 13, 26 и 27 май и на 9 и 10 юни в града.

 

За три години “Колело за смет, за дете велосипед” зарадва над 500 деца от социално слаби и приемни семейства, социални домове, училищни пансиони. Кампанията е организирана от 1bike с подкрепата на Националната асоциация за приемна грижа, DragBicycles, DHL Express България, Колодрум Пловдив, ДимиБайк Русе, Сдружение “МОГА Дряново “ и Webground.bg.

- реклама -