ДАНС и МВР разбиха нелегална рафинерия, търгувала с некачествен дизел

ДАНС, МВР, Агенция „Митници” и прокуратурата разбиха нелегална рафинерия, действала на територията на областите Враца, Плевен и Велико Търново. Иззети са голямо количество незаконно добити нефтени продукти.

Предлаганият дизел бил некачествен

Акцията е проведена под ръководството и надзора на Районната прокуратура-Оряхово и е насочена към противодействие на нелегално производство и разпространение на некачествено дизелово гориво.

В хода на процесуално-следствените действия е установено, че е изградена нелегална рафинерия за преработка на нефтени продукти, които в последствие се пласират в търговската мрежа без платен акциз. Съвместно със служители на РИОСВ – Враца е  установено, че в резултат на извършваната незаконна дейност са причинени и немаловажни вреди за околната среда – замърсявания на почвата с нефтени продукти в района около рафинерията.

При извършените претърсвания на 13 адреса на територията на областите Враца, Плевен и Велико Търново са установени и иззети над 60 000 литра нефтени продукти, множество платежни и счетоводни документи, тефтери, съдържащи данни за покупко-продажбата на горива, мобилен компютър и документи, относими към престъпната дейност, банкови документи за налични суми в особено големи размери, както и парични суми. Открити са и цистерни с различна вместимост (общо около 50 000 литра), съдържащи неустановено течно вещество, наподобяващо на суров петрол. Цистерните са запечатани от служители на Агенция “Митници”.

Работата по случая продължава.

- реклама -