Дания затвори границите си за месец, Русия спира полети до ЕС, Wizz Air спира полети до Полша

С решение на правителството на Дания границите на страната се затварят за влизане от днес в 12.00 ч. до 13 април 2020 г. информира МВнР.

Всички чужденци трябва да докажат, че имат важна причина да посетят Дания. Всички датски граждани винаги ще могат да влязат на територията на Дания. Същото важи и за чужденците, които работят в Дания, доставят или взимат стоки в/от Дания, посещават сериозно болен свой роднина в Дания, имат право на определен режим на лични контакти между родител и дете (например след развод).

От понеделник Русия спира временно редовните авиовръзки с всички страни от Евросъюза, Швейцария и Норвегия.

Изключения са полетите от Москва до съответните столици и обратно пред международното летище Шереметиево, терминал Еф.

Решението е на руския оперативен щаб за борба с коронавируса. Общият брой заразени в страната достигна 45. Последните 11 случая са хора посещавали Италия, Франция и Австрия. В Москва започна изграждането на нова инфекциозна болница като част от мерките за справяне със заразата. В завършен вид лечебното заведение ще разполага с 500 легла.

Най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа – Wizz Air преустановява всички свои полети до и от Полша.

Ограниченията за пътуване са превантивна мярка с цел свеждане до минимум на разпространението на пандемията COVID-19. Чужденци няма да могат да влизат в Полша, а полските граждани, пристигащи от чужбина, ще бъдат поставени под карантина.

От България Wizz Air изпълнява директни полети до Полша единствено през лятото – от летище Бургас до Катовице и Варшава.
- реклама -