Даниела Дариткова медицински сестри протест провокация

Даниела Дариткова: Случилото се с медицинските сестри беше организирана провокация

Случилото се вчера с медицинските сестри беше целенасочена и организирана провокация.

Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на Здравна комисия д-р Даниела Дариткова във връзка с барикадата на медицински сестри в Комисията по здравеопазването.

Тя подчерта, че медицинските сестри не са искали да разговарят с членовете на Комисията по здравеопазване, а само с журналистите.

„Искам да изясня коректно ситуацията. Вчера в 15.30 ч. се проведе редовно заседание на Комисията по здравеопазване. Сътрудниците на комисията са допуснали представителите на протестиращите медицински сестри, както сме ги допускали много пъти, въпреки че те не представляват легитимна организация. Комисията започна своето заседание в 15.30 ч. Те влязоха в 16.00 ч. Поради отсъствие на министъра на здравеопазването едната точка от дневния ред отпадна. По време на протичащо заседание и се насочиха в далечния ъгъл със столовете. Влязоха с комуникация със журналистите. Ние приключихме заседанието, което беше по по повод на допускане на кандидатурата на одобреният проф. Петко Салчев за управител на НЗОК единодушно от всички народни представители“, каза още д-р Даниела Дариткова.

По думите й те са останали в залата против всякакви правила“, коментира още председателят на ПГ на ГЕРБ, предаде „Фокус“.

„Техните действия станаха най-активни, когато можеха да ги покажат по телевизиите. Барикадата на прозореца се състоя в праймтайма на всички телевизии. Снощи една от видните политически деятелки, в чийто инициативен комитет бяха, се появи пред Партийния дом, за да ги подкрепи“, коментира още д-р Дариткова.

Тя коментира, че протестиращата Бойка Анастасова е била в критично психологично състояние. Дариткова постави под съмнение и адекватността на действията на НСО, които не успяха да я спрат да излезе на фасадата на парламентарната сграда на бившия Партиен дом в столицата.

- реклама -