Дариткова, Радев

Даниела Дариткова: Рестарт на държавата не може да се случи чрез служебно правителство

Рестарт на държавата не може да се получи чрез служебно правителство.

Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова в „Тази сутрин“ по бТВ.

„Категорично не мога да се съглася с обидните послания, които отправя президентът и дискредитира институцията Народно събрание, защото това не е в интерес на правовата държава. Институциите в България трябва да се уважават, още повече, че те са законно избрани. Така както ние смятаме, че имаме законно избран президент, който за съжаление не познава Конституцията, така и това Народно събрание е законно избрано. Това Народно събрание в рамките на конституционните и законови правомощия има възможност да предложи проект на нова Конституция и свикване на ВНС“, каза д-р Дариткова.

Тя подчерта, че ГЕРБ не се притеснява служебното правителство.

„Фактите говорят, че при последното служебно правителство на Радев ние спечелихме изборите. Ние нямаме тревога, защото и социологическите проучвания сочат, че въпреки всички негативни послания и критики ПП ГЕРБ все още е първа политическа сила“, каза още д-р Дариткова.

По думите й процедурата за нова Конституция предполага да се започнат разговори по детайлите на предложения проект, след като той събере подкрепа от 120 народни представители. „Такъв е прочитът на действащите текстове на Конституцията. В следващите два месеца, в които е законовият срок, ние ще направим достатъчно широка обществена и експертна дискусия. Ще се вслушаме във всички критики, мнения и предложения“, допълни още д-р Даниела Дариткова

Тя подчерта, че ГЕРБ има чувствителност към критиките.

- реклама -