Даниела Дариткова: Идващите избори ще дадат отражение на парламентарната работа

„Бяхме уважени от присъствието на президентската институция, а това можеше да бъде добър знак за диалог между институциите на държавата. Днес отново видяхме очертаване на разделителни линии, а в конституцията пише, че президентът трябва да е обединител.“ Това заяви в декларация от името на ПП ГЕРБ председателят на парламентарната група д-р Даниела Дариткова.

„Разделителни линии между тези, които са издигнали президента и изказвания в полза на определени политически сили. Ние сме готови на диалог и винаги сме го заявявали, но той трябва да започне с честно и почтено отношение“, каза още тя.

„Винаги сме смятали, че президентството трябва да се запознае с програмата на правителството, която стриктно следваме и изпълняваме. Няма такова познание, но ще информираме президентството за изпълнените задачи“, допълни Дариткова.

„Нека Радев да не остане в историята като този, който е отправял най-много заплахи и ни е разделял, а като президент – олицетворение на обединител на нацията“, коментира Дариткова.

„Ще продължим изпълнението на целите, които сме си поставили. Идващите избори ще дадат отражение на парламентарната работа, но ви моля да не го превръщаме в предизборна трибуна“, разкри председателят на парламентарната група на ГЕРБ.

„Нека с работа да възстановим доверието в Народното събрание. За народните представители от ГЕРБ основните приоритети за бюджет 2020 икономически растеж, здравеопазване и образование. Ще продължим с работата по увеличението на учителските заплати“, каза още тя.

- реклама -