Снимка: NOVA NEWS

Даниел Митов за третия мандат: Трябва да се стигне до лидерски разговор

„Бойко Борисов ще си каже дали е получил обаждане от лидера на БСП Корнелия Нинова за среща.

Ние ще се съберем и ще решим какво да правим в тази ситуация.

Имаме много различия с БСП. Тепърва ще водим разговор. Ние този разговор си го дължим, но е важен подходът“.

Това каза депутатът от ГЕРБ Даниел Митов в ефира на Нова телевизия относно третия мандат.фСпоред него по-важен е въпросът какво ще предложи БСП.

„Трябва да се стигне поне до лидерски разговор. От там насетне ще видим дали ще се разберем“, каза той и отрече Борисов еднолично да взима решенията в партията.

Попитан, ако от БСП им предложени вицепремиериски места в кабинета ще подкрепят ли третия мандат, той отговори, че първо трябва да се види дали ще предложат това.

„Разговорът трябва да е лидерски. Не сме взели решение дали Бойко Борисов трябва да отиде или трябва да иде друг. Естествено има възможност той да откаже да иде. Ние направихме големи компромиси“, каза Митов.

По думите му от самото начало от „Продължаваме промяната“ не искат този парламент да живее.

„Искат да отидат на избори. Не бива да имаме поведението на ПП, които са се запътили към следващите избори, както чух преди малко да говори Лорер“, посочи той.

Според Митов на президента Румен Радев му харесва да управлява.

„Даже преди няколко дни вицепрезидентът Йотова си позволи да каже, че щели да дадат третия мандат на партията, която е готова да продължи приоритетите на служебния кабинет, което вече излиза от рамките на парадигмите, които залага българската конституция за властта, тъй като служебните кабинети подготвят избори“, каза той.

- реклама -