Даниел Митов, инфлация, цени, Румен Радев, правителства, ГЕРБ, Анастас Герджиков

Даниел Митов: За 5 месеца Радев и правителствата му донесоха инфлация и високи цени

„Хората живеят в реалност, която не им харесва. Затова ежедневно излизат на протести. Високата инфлация е реалност. Цените растат всеки ден, сметките за ток стават все по-високи. Това е картината, която служебните кабинети на Радев докараха на българските граждани. Можеха да бъдат предприети мерки, но не бяха.“ Това коментира пред БНТ Даниел Митов от ГЕРБ.

„Всички искаме нашите майки и бащи да живеят по-добре. Въпросът обаче винаги е бил как и откъде да се вземат пари за увеличение на пенсиите. Това става чрез растеж на икономиката, а чрез по-високите приходи се индексират пенсиите. Ние сме против увеличаването на данъците. Когато икономиката расте, растат и приходите в бюджета. Съответно има повече пари за пенсии, социални услуги и други“, каза още Митов.

Консервативната дисциплина във фискалната сфера създава добри условия за увеличаване на доходите, категоричен е Митов.

Той коментира и кандидата за президент проф. Анастас Герджиков:

„За мен няма никакво съмнение, че проф. Герджиков ще отиде на балотаж и че най-вероятно той ще бъде победител на следващите президентски избори. Срещу Румен Радев има генерирано огромно напрежение. Той е концентрирал огромна власт. И носи отговорност за действията на служебното правителство“, смята Митов.

Той коментира въпроса дали ГЕРБ ще изпадне в изолация като вероятен партньор след изборите.

Всички партии от последните два парламента са вече партии на статуквото. Статуквото в момента са хората, които управляват – Румен Радев, неговите служебни правителства и партиите, свързани с него. Това е статуквото, подчерта Митов.

„Зад нас стои една голяма част от българските избиратели. И ГЕРБ отново ще бъде първа политическа сила“, категоричен беше Митов.

И коментира други аспекти от политическата ситуация у нас.

„От „Демократична България“ се чуват противоречиви сигнали. В „Панорама“ един съпредседател на ДБ обясни, че е възмутен от 27-те агенти на ДС в инициативния комитет на Румен Радев. В същото време той заяви, че няма пречка да преговаря с БСП. Възмутен е от ДС, но е готов да отиде в „къщата на ДС“.

- реклама -