Даниел Митов: Тежестта сега е върху „Има такъв народ”- ВИДЕО

Към „Има такъв народ“ не знам какви очаквания мога да имам. На България ѝ е нужен солиден политически кабинет. Политическата тежест лежи върху тях от тук нататък.

Това заяви излъченият за кандидат за премиер от ГЕРБ-СДС Даниел Митов, след като върна папката с нереализирания мандат на президента.

Не намерихме не само подкрепа, но и желание за разговор. Приемаме решението на политическите партии, заяви от своя страна председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Запитана защо не предприеха действия към предлагане на проектокабинета за гласуване в Народното събрание, Атанасова каза: Защото смятаме, че там вече се завърнаха най-ужасните порочни практики – гласуване с чужди практики, опити да се променя правилник с неясни правила. Българските граждани вече няколко дни наблюдаваха какво се случва в българския парламент и няма нужда да стават свидетели на низости.

Искаме да видим структура, състав, приоритети и политики. Вече две седмици не сме чули нито една дума от „Има такъв народ”, подчерта още Атанасова и добави: Ние не знаем дали те имат някакви решения и някакви предложения във връзка с бъдещото развитие на държавата ни.

Темата за евентуален трети мандат Митов и Атанасова с президента не са засягали.

- реклама -