Даниел Митов: Срещу ГЕРБ беше ангажирана цялата държава

Срещу ГЕРБ е била ангажирана цялата държава, това заяви зам.-председателят на партията Даниел Митов пред БТВ.

Според Митов, Бойко Рашков е тормозил системно, брутално и на ръба да закона привърженици на ГЕРБ и се опитвал да ги откаже от това да отидат да гласуват. Ромска любов се появи много спонтанно към Радев, коментира още Даниел Митов. „От тук нататък ще си даваме сметка и за нашите грешки, обаче това не са демократични избори“, посочи още той.

Бойко Рашков беше шеф на предизборния щаб на Румен Радев и през цялото време се занимаваше с това да намери начин неговият патрон да спечели изборите. Той не с поколеба да дойде и до ръба на етнически конфликт и да влоши отношенията ни със съседна Турция, само и само да прокара внушението, че работим с ДПС така, че хиляди гласове в Турция изведнъж да се излеят в кошницата на проф. Герджиков на втори тур. Цялата митология се разруши на втория тур“, каза още Даниел Митов.

Според него проф. Герджиков е бил изключителен кандидат. „Много добър, направи прекрасна кампания, но тръгна малко късно и разпознаваемостта не беше много висока“, отбеляза Митов.

„На тези избори ужасяващо ниската избирателна активност не дава добри перспективи за легитимността на избрания стар президент. Това е човек, който е избран за президент с историческо малък брой гласове. Това е най-слабо подкрепеният президент в новата българска история от 30 години насам“, посочи още зам.-председателят на ГЕРБ.

- реклама -