Даниел Митов българи атентат Истанбул състояние българка ранена пострадала

Даниел Митов: Служебният кабинет е подчинен на един човек, който очевидно има за нещо да си връща, да каже за какво

„Служебните правителства, макар и пълноценни, са правителства с ограничена легитимност и са подчинени на един човек, който очевидно има за нещо да си връща. Той да каже за какво. Очевидно той е амбициран да прави неща, които излизат извън нормалните функции на един служебен кабинет, който има за задача да подготви държавата за провеждането на избори и да осигури нормалното функциониране на администрацията“. Това заяви в студиото на БНТ заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

„Аз съм бил част от служебно правителство – когато службите си изпълняват задълженията, аз нямам право да обръщам администрацията наопаки, за да задоволя собствени си амбиции. Трябва да има правителство, подкрепено от парламентарно мнозинство, което може да прави съответните реформи, а не служебен кабинет да си служи с болшевишки методи. Радев обясни, че тези хора трябва да са лоялни на България. Как президентът Радев установи нелоялност към България? Това излиза извън всякакви рамки. Той се олицетворява с държавата ли?“, каза още Митов.

„ГЕРБ е динамична партия. Има смени в ръководството. Партиите се обновяват. Маргарет Тачър след дълго управление бе свалена от собствените си хора. Когато има амортизация, партията се обновява, дава си сметка за грешките и трябва да донесе ново виждане. Бойко Борисов си е лидер на партията, но виждате той даде крачка встрани, излъчи друг кандидат за министър-председател. Според мен са дадени сигнали, че при следващите избори ще ГЕРБ са партия, с която ще трябва да се говори“, добави Митов.

- реклама -