сн. БГНЕС

Даниел Митов след регистрацията в ЦИК: Листите няма да са копие на предишните, но ще има приемственост

Коалиция ГЕРБ-СДС се регистрира в ЦИК за участие в парламентарните избори на 11 юли.

От партията са събрали 32 000 подписа, но внасят 9 999 в ЦИК, защото такива са изискванията на Изборния кодекс.

„Листите няма да са копие на предишните, но ще има и приемственост. Отиваме на тези избори с енергията на коалицията спечелила предишните избори и надеждата, че ще спечелим и тези. Правим промени в програмата и посланията, които скоро ще представим. За съжаление може би ще наблюдаваме опити на служебния кабинет да се намеси в кампанията. Румен Радев направи така, че служебният кабинет да се превърне в негов предизборен щам, което е недопустимо. На кабина работата е да проведе честни избори.“, заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ Даниел Митов.

Митов се обърна към служебните министри с думите: „Не се оставяйте да бъдете използвани и да участвате в предизборна кампания, която не е ваша.“

„Очевидно сме единствените, които стоим стабилно срещу хаоса. Убедени сме, че българските граждани ще ни дадат своето доверие и ще продължим да бъдем незаобиколими при съставянето на правителството.“, каза още Митов.

Необходимите документи за регистрацията на Коалицията внесоха организационният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов, лидерът на Младежи ГЕРБ Георг Георгиев и заместник-председателят на ПП ГЕРБ Даниел Митов и лидерът на СДС Румен Христов.

- реклама -