Даниел Митов
сн. БГНЕС

Даниел Митов: Ще търсим подкрепа за кабинет от Демократична България и ИТН – ВИДЕО

ГЕРБ/СДС ще покани на консултации за подкрепа на правителството от Демократична България и ИТН. Това обяви Даниел Митов след като получи от Румен Радев проучвателен мандат за съставяне на кабинет. Подкрепа обаче няма да бъде търсена от БСП и ДПС.

„Ще търсим подкрепа от партиите, които идеологически са най-близо до нас. Ще ги поканим официално на консултации. От тях зависи дали ще се отзоват. Надявам се, че в българския политически живот и парламент може да се възстанови държавническото говорене и сериозния подход към нещата. Държавата има нужда от работещ кабинет и то бързо„, коментира Митов на излизане от президентството.

По-рано днес лидера на ГЕРБ Бойко Борисов заръча на депутатите си да проведат разговори с останалите формации в 45-то Народно събрание. Митов обясни, че персоналният състав на проектокабинета е продукт на обсъждане между него като кандидат за премиер и Борисов.

Даниел Митов бе категоричен, че до момента не са водени неофициални преговори и обеща всичко да става публично. И заяви, че когато става дума за водене на подобни разговори и търсене на подкрепа компромисите винаги стоят на масата.

„Няма да бавим излишно процедурата. Aко установим, че няма шанс нашият проектокабинет да получи подкрепа, ще вземем решение в максимално кратък срок. Преодоляване на пандемичната криза е основен приоритет. България също трябва да има ясно позициониране и в синхрон с НАТО и ЕС„, каза още кандидатът за премиер на ГЕРБ/СДС.

- реклама -