Даниел Митов българи атентат Истанбул състояние българка ранена пострадала

Даниел Митов ще бъде кандидатът на ГЕРБ за премиер

„Даниел Митов е кандидатът ни за премиер.“ Това обяви Бойко Борисов. И уточни, че съставът на кабинета ще го обявят, когато ГЕРБ получи мандата за съставяне на правителство.

„Но този мандат трябва да го получи някой и да внесе документите. Аз ще чакам, ще гледам, ще помагам и ако трябва ще се намеся. Толкова вече грозно постъпваха през тези месеци тези хора -към семейството ми, към дома ми Колкото и да казват, че съм остарял, не ги съветвам да ме предизвикват. Даниел Митов е кандидатът за премиер – човек с ясна проевропейска и натовска ориентация“, аргументира избора Борисов.

Той коментира защо не предлага Томислав Дончев за следващ министър-председател така: „Той каза: „Не искам и мен да ме намразят”. Защото в момента е много модерно да мразиш”.

„Сега ще се отдръпна като премиер и като депутат, да видим ще забравят ли кой е Бойко Борисов. Щели да питат за плана за възстановяване. Томислав Дончев е депутат, ще ви го покаже. Цяло лято защо не написахте, като бяхте сигурни, че ще управлявате?“, попита Борисов.

- реклама -