Даниел Митов: Създадената ситуация има един-единствен сценарист – Румен Радев

При всички положения ще преценим в тази ситуация, която е безпрецедентна. В момента се създава конституционен казус, който до момента не е седял пред българското Народно събрание. Това заяви пред парламента Даниел Митов, депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС, съобщава БНТ.

„Още не ни е даден мандата, за да го връщаме, трябва да видим в момента как ще протече процедурата и да решим“, каза още той в отговор на въпрос дали ГЕРБ остава на позицията си да върне веднага мандата, когато го получи.

 

При всички положения ще трябва да видим какви са настроенията и намеренията на останалите партии. Създадената ситуация има един единствен сценарист и той се нарича Румен Радев“, заяви Митов.

 

На въпрос при призив при третия мандат всички парламентарно представени партии да седнат на преговори Даниел Митов отговори:  „Това е хипотеза, която не е ясно дали е реалистична. По-вероятно е да отидем на избори от това, което виждам. Това не е добре за никого, страната има нужда от работещо правителство. Проблемът е, че никой не пожелае да играе по правилата на многопартийната парламентарна демокрация“.

 

„Отговорността не е в нас, ние бяхме готови да служим честно на хората като опозиция“, каза още той.

 

- реклама -