Даниел Митов, Радев

Даниел Митов: Радев играе мошеническа игра с геополитечската ориентация на България

„Повече от 20 години съм в българската политика и винаги съм държал на десницата. Приказката, че няма ляво и дясно са лакардии. Когато трябва да решиш проблем свързан с обществото правиш стъпка, която има различни философии, а те са леви, десни, центристки, либерални и всеки, който влиза в политиката неизменно те вкарва в ляво или дясно“.

Това заяви Даниел Митов и допълни, че както пред Европа, така и пред България стоят тежки решения свързани с геополитиката.

Митов засегна темата за срещата на страните членки от НАТО, която се проведе вчера.

„На тази среща беше приета декларация, на нея е участвал Румен Радев и видяхме прессъобщение, което изобщо не съдържа духа и сърцето на тази приета декларация“, обяви Митов.

Той обяви, че Радев не само е скрил декларацията, но играе мошеническа игра с геополитечската ориентация на България.

В декларацията се осъждат действията на Русия и нарушаване на границите на НАТО, което е Радев е скрил, както и осъждането на саботажа на територията на Алианска с експлозиите в Чехия. Като е изразена и загриженост за подобен модел на поведение и на територията на България, което отново е скрито от Румен Радев. „Надявам се, че и партията ще вземе отношение по тази тема“, заяви Митов.

„Те се опитват нещо, което не могат. Едновременно флирт с Русия и когато Байдън говори, нямаш мъжеството и вдигнат юмрук да кажеш дали си съгласен“, коментира Борисов и уточни, че по тези декларации се работи седмици наред преди тяхното приемане.

В прессъобщението на Радев няма най-важните неща, както и за шпионажа, коментира от своя страна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той припомни, че именно, за да няма конфликт на нашата територия са били направени газопроводите, както и да има пълна деверсификация. „Благодаря на всички колеги от Б9 за подкрепата, която имат към България. Президентът като кандидат за втори мандат се стреми към проруските гласове, от друга страна да има нещо и за НАТО. Пак няма никаква реакция от уж десните партии“, заяви Борисов и уточни, че когато става дума за туризма и преноса за газ, ние сме за дружба, но не и за шпионажа.

- реклама -