Снимка: NOVA NEWS

Даниел Митов: Най-големият спекулант в момента е държавата

Правителството обвинява реалността, когато не може да се справи с проблемите.

Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов в ефира на БНТ.

„Най-големият спекулант в момента е държавата. Защо управляващите не компенсираха бизнеса през свръхпечалбите на АЕЦ „Козлодуй“?“, попита политикът.

В магазините олио по 3 лв. няма, не знам в какви магазини пазарува министър Василев, заяви Митов. „Ако бизнесът беше компенсиран, при всички положения цените щяха да бъдат много по-спокойни“.

Даниел Митов попита защо трябва да има инакомислещи, след като партията му е обединена?

„В партията има инакомислещи, и критики се отправят, но какво е лидерството и как трябва да се върви напред – по тези въпроси очевидно имаме пълен консенсус.

Ние поемаме курс към предсрочни избори, искаме да сформираме предизборен щаб, който да работи още от сега, правителство в сянка и да бъдем безкомпромисна опозиция.

По това нямаше дебати на конгреса. Партията е твърдо застанала зад тези цели“.

В сегашната ситуация срещу партията се води война направо, наши членове и симпатизанти бяха задържани в полицията по време на предизборната кампания,

така че в подобна ситуация има нужда от лидерство, силно лидерство и обединение около генерала, така да се каже, около лидера, обясни Митов.

Ние никога не сме обявявали, че поемаме курс на война срещу някого

– ние винаги сме се опитвали да помагаме на правителствата с конструктивни и ясни съвети, заяви заместник-председателят на ГЕРБ.

- реклама -