Снимка: NOVA NEWS

Даниел Митов: Може да влезем в списъка на държавите, несправящи се с прането на пари

В момента България рискува да влезе в сивия списък на държавите, които не се справят с прането на пари и тероризма. Това обясни зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов в „Лице в лице“ по Би Ти Ви.

Той отказа да потвърди въпросът на водещия, че има заинтересовани в „Продължаваме промяната“ да перат пари и да финансират тероризма.

Казвам, че те проявиха слабост и затова сега България може да влезе в сивия списък, обясни Митов.

Ако слушате определени партии, в България няма нищо друго освен корупция, ако слушате други – изобщо няма. България не се различава особено от другите демократични държави, каза още зам.-председателят на ГЕРБ.

По думите му трябва да се различават обвиненията от измислиците и клюките. В някои държави има сериозни превенции срещу корупция. Хората трябва да знаят премиерът с кого се среща, кога и къде, уточни Митов.
Инфлацията беше генерирани през последните две години по време на правителството на Кирил Петков. През 1997 г. се въведе валутен борд, но сега непрекъснато се раздават пари. Това още повече генерира инфлацията. До края на годината тя ще удари повече от 20%, зави Митов.

Според него ГЕРБ отива на избори за победата, с ПП трудно може да намерят общи точки.

Нашите опоненти не искат редовен кабинет, те искат местни избори. Те говорят, че някой щял да ни натисне да ги подкрепяме, но това е невъзможно, каза още той.

- реклама -