Митов
сн. БГНЕС

Даниел Митов, ГЕРБ: Радев упражнява цялата власт в момента. Няма как да влезем в тази кал

Няма как да влезем в тази кал в момента, ние сме конструктивна опозиция, заяви по БНР депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов. и поясни, че липсва последователност и не се спазват правилата на демокрацията и затова ситуацията е на този хал. А правилата са водене на разговори, подписване на коалиционно споразумение, съставяне на правителство.

„Когато се водят разговори за правителство и за бъдещето на България, няма как да се мине без разговори с нас“. Това заяви пред БНР Даниел Митов, депутат от ГЕРБ-СДС и кандидат на ГЕРБ за министър-председател. Той изказа мнение, че останалите политически партии в парламента са се провалили в преговорите за общо управление:

Митов подчерта, че не вижда как ГЕРБ би подкрепила какъвто и да било състав на правителство, което би предложил този парламент.

„В тежка ситуация сме, предстоят много кризи. Тази тежка политическа криза може да прерасне в икономическа“, смята Митов. Той посочи, че управлението на страната в момента се осъществява от един човек – президентът Румен Радев: „Той упражнява цялата власт в държавата през служебния си кабинет. Това води до хаос“.

Според него е нелогично поведението на „Има такъв народ“, които подкрепят Румен Радев, а в същото време се обявяват за опозиция.

- реклама -