Даниел Митов: Едва ли ще бъде съставено правителство в рамките на този парламент

Едва ли ще бъде съставено правителство в рамките на този парламент. Отново ще си отидем на избори. Това каза за БНТ Даниел Митов, депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС.

Според него причината е, че правителството се е провалило под тежестта на собствените си грешки и провали: „Това го свали. Неспособността да се справят с инфлацията и растящите цени, неспособността да се справят с геополитическата ситуация. В един момент дори се стигна дотам опозицията в парламента да им решава проблемите със Северна Македония. Бойко Борисов лично лидира този процес, за да може да се излезе от тази ситуация.“

Митов заяви, че ГЕРБ винаги са готови за избори.

Прогнозира, че при нови избори тежестта на партиите в парламента ще е различна и някои партии вече може да ги няма.

„Бойко Борисов от никъде няма да се оттегли. Никой не може да казва на ГЕРБ кой да ѝ е лидер и да поставя такива условия. Това е политическа партия, ние си избираме лидер, имаме ясна позиция по въпроса. Бойко Борисов много пъти вече е заявявал от къде се е оттеглил и от къде няма да се оттегли. Това не подлежи на какъвто и да било въпрос. Няма да се оттегли от ГЕРБ – трябва да се затвори тази тема“, каза още Даниел Митов.

- реклама -