Даниел Асенов, бокс

Даниел Асенов спечели първия си мач в Токио

Даниел Асенов спечели първия си мач в категория до 52 кг. на олимпийските игри в Токио. Той се справи с представителя на Румъния Козмин Гирлеану. За Гирлеану това беше дебют на Олимпийски игри, а резултатът бе категоричен – 5:0.

Първият рунд беше изцяло в полза на Даниел Асенов, който успя да вкара няколко удара в главата на Гирлеану. 22-годишният румънец натисна през втория рунд и успя да навакса. В края на рунда двама от съдиите дадоха предимство на румънеца, а трима – на българина.

Асенов бешв категоричен в третия рунд и успя да натупа съперника си. Съдиите бяха категорични – 5:0 съдийски гласа в полза на българина. Следващият мач за него ще е на 31 юли срещу испанеца Габриел Ескобар. Двамата се срещнаха на финала на Европейското първенство, когато Ескобар спечели с 4:1 съдийски гласа.

„Физически се чувствам повече от добре. Ще дам всичко от себе си. Казал съм, че съм дошъл за олимпийски медал. Смятам, че е напълно възможно да взема злато. Запознат съм с всички опоненти. С повечето съм се срещал, а други съм гледал. Не очаквам да бъде лесно, но очаквам да побеждавам“, коментира Асенов.

- реклама -