Даниел Асенов е една от надеждите ни за медал в Рио
Даниел Асенов спечели олимпийската квалификация в Баку

Даниел Асенов спечели боксовата квалификация в Баку

Даниел Асенов спечели златния медал на олимпийската квалификация по бокс в Баку. Българинът триумфира в категория до 52 килограма след победа над Антонио Варгас от САЩ. Въпреки че вече бе изпълнил своята основна цел – спечелване на квота за Рио, Тайсъна затвърди отличното си представяне, завършвайки на първото място в турнира след пет поредни победи.

По пътя към финала в столицата на Азербайджан родният боксьор се справи последователно с испанеца Хосе Келвин Де Ла Ниеве Линарес, Азат Усеналиев от Казахстан, Елие Конки от Франция и Селчук Екер от Турция.

Асенов взе първата боксова квота за Рио

Даниел Асенов взе първата квота за българския мъжки бокс за Олимпиадата. Тайсъна е роден в село Кукорево и е състезател на Априлец/Бояджик. Преди година той стана европейски шампион на първенството в Самоков.

Защо Тайсъна?

„Повечето хора не ми знаят името. Прякорът ми идва от един треньор от Хасково – Младен Сталев. Той видя, че имам подобен стил на игра – аз бях побойник. Каза ми:  „Не можеш да удряш като Майк Тайсън, разбира се, но имаш неговия стил на игра.“ И почти позна“, разказа в интервю за Нова Телевизия Асенов.

- реклама -