Даниел Александров за искания му имунитет: Зад всичко стои разводът ми

„В дъното на всичко това стои моят развод, който е от месец и половина – два. Нищо от това не е вярно. Стоя зад името си.“ Това заяви депутатът от ГЕРБ Даниел Александров, след като по-рано днес прокуратурата предложи Иван Гешев да поиска неговия имунитет.

„Всичко това ще се докаже в съда. Оттук натам не искам да намесвам съпругата си, тя е майка на моето дете и ще гледам да запазя нейното достойнство“, посочи още Александров.

Депутатът обвини прокуратурата в „разчистване на сметки по най-гнусния начин“.

„Процесът по развода ми вече върви и се надявам да завърши по най-добрия начин за мен и съпругата ми, която уважавам като личност и майка на детето ни.
Моля медиите да уважат личното ни пространство и да не замесват името на съпругата ми и детето ни в тази грозна скалъпена история, чиято цел не сме ние.
С думата и достойнството си заявявам, че нищо от оповестеното не е истина и ще го докажа.

На този етап ще се придържам към взетото по-рано от ИК на ГЕРБ решение, че докато съществува риск за работата ни по осъществяване на съдебната реформа, няма да се откажа от имунитета си на народен представител“, каза още Александров.

Наблюдаващият прокурор в СГП е счел, че в хода на разследването са събрани доказателства за това, че на 07.05.2023 г., в с. Бистрица, Д. А. чрез употреба на сила извършил действия, с цел да възбуди полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст.

 По-късно стана ясно, че на 7 май в столичното 7-о РПУ е подадена жалбата срещу Даниел Александров за блудство с непълнолетно дете. Оплакването е от родителите на момичето, съобщиха информирани източници. Според тях 3 дни по-късно жалбата е оттеглена.

- реклама -