сн. БГНЕС

Дани Каназирева: Категорично няма да се занимаваме повече с Мая Манолова

Парламентарната група на ГЕРБ няма да внася в деловодството на Народното събрание искане за оставката на депутата от „Изправи се! Мутри, вън!“ Мая Манолова като председател на временната комисия за ревизията на управлението, каквото намерение беше декларирано. До намерението за искане на оставката й се стигна след като Манолова, заедно с 4-ма членове на комисията, посетиха в петък държавното дружество „Булгартрансгаз“ и изискаха документация за проекта „Турски поток“.

„Категорично няма да се занимаваме повече с Мая Манолова, защото истината е, че самата Татяна Дончева като неин партньор каза, че тази Временна парламентарна комисия по ревизия на управлението на държавата за период от 10 години назад е създадена само и единствено с предизборна цел.“ Това каза пред журналисти народният представител от ПГ на ГЕРБ-СДС Дани Каназирева.

„Знаем, че практически и юридически тя няма да доведе до абсолютно нищо. Единствено се разиграва един цирк. Категорично се посяга и на дружества с чувствителни данни. Аз обаче съм изненадана от друго – как всички останали партии позволяват да бъдат употребени от нея, за да ѝ отреждат главна роля в поредното краткотрайно зрелище. Продължаваме да работим“, коментира Каназирева.

По думите ѝ от цялата парламентарна група на ГЕРБ-СДС смятат, че категорично с този мораториум се посяга върху действия, независимостта на редица държавни органи. „В това число се блокира работата и на президента, и на колегиите на ВСС. Посяга се и върху правото на труд на държавния служител, защото за назначаване и освобождаване на държавния служител има ясен закон и не може с решение на Народното събрание реално да се изземват правомощия – такива, каквито Конституцията е дала на всички останали органи. Затова искаме и обявяването на неговата противоконституционност“, каза още тя.

- реклама -