Дани Каназирева

Дани Каназирева: Изпълнихме дадената дума – до края на месеца пътят до Лилково и Ситово ще е готов

“Изключително съм щастлива, че най-после ще има път до Лилково и Ситово и зимата няма да остави отново двете села откъснати от света”, това каза кандидатът за народен представител и водач на листата на ГЕРБ-СДС за област Пловдив Дани Каназирева, която се срещна с жители на двете населени места и лично се увери, че усилено се работи по 9-километровата отсечка.

„Дадох дума, в началото на годината като областен управител и днес виждаме резултата. Пътят е почти готов, разширен с бордюри към ската, направена е отводнителна система”, посочи бившият областен управител.

Тя обясни, че в една много напрегната година, от една страна заради пандемията, но и в политически план, е било много трудно да се поеме такава отговорност и да се обещае на хората, че след повече от 20 години ще имат път до двете планински села.

„Успях да защитя този проект пред премиера тогава – Бойко Борисов, зам.-министър Николай Нанков и шефа на АПИ Георги Терзийски и ремонтът започна. След това бях и много притеснена, когато искаха да го спрат по време на служeбния кабинет. Най-важното е, че това не се случи и ремонтът на пътя продължи”, подчерта Каназирева.

От своя страна, инж. Гинка Маринова от фирмата изпълнител на обекта обясни, че 6 км. са изцяло асфалтирани, а останалите 3 км., до табелата на Брезовица, се подготвят за асфалтиране. Тя допълни, че до 30-ти октомври трябва пътят да бъде проходим и завършен с асфалтова настилка. Осигурено е финансиране и за зимното почистване.

Каназирева изрази съжаление, че ремонтът няма да продължи до Смолянска област, какъвто е бил първоначалният проект.

Димитър Балев от ИК“ Заедно за Лилково“ благодари на Дани Каназирева за подкрепата.

„Вие сте един от малкото политици, които застанаха зад нас и защитиха каузата ни. Ние от почти 30 години се молим буквално за асфалт и да се направи така пътят, за да може поне нормално да се минава. Няма да го забравим никога!”, каза Балев.

„Имате моята пълна подкрепа. Надявам се скоро този хаос в държавата да спре и да е ясна отговорността от страна на институциите, защото сега никой не поема отговорност и всеки гледа да запази мястото си. Надявам се да бъдат завършени и останалите пътни проекти в областта, които започнахме”, добави кандидатът за народен представител.

 

- реклама -