Дани де Вито: Тръмп трябва да бъде спрян на всяка цена

Актьорът Дани де Вито определи Доналд Тръмп  като „ужасен и позорен“. Той призова американската общественост да направи каквото може, за да е сигурно, че Доналд Тръмп няма да стане президент. Преди да е станало прекалено късно.

“Не можем да позволим това да се случи. Не може тази ксенофобия и строене на стени и изхвърляне на всички навън. Направете всичко възможно, за да е сигурно, че Доналд Тръмп няма да стане президент“, каза актьорът, цитиран от британското издание „Гардиън“.

Актьорът, който е носител на награда Златен глобус, изказа критичното си мнение към цялата политическа система в САЩ.

„Ние имаме две партии – Демократическата и републиканската, и те и двете са еднакви. Нашият Конгрес, нашата Камара на представителите и Сенатът – всичко е съшито заедно. Те плащат на лобита, така че става въпрос само за пари“

Самият Дани де Вито не крие, че е привърженик на сенатора от Върмонт Бърни Сандърс. Той беше основен опонент на Хилари Клинтън в редиците на демократите.

В миналото той е определял Сандърс като американският Оби Уан, по името на героя от сагата „Междузвездни войни“ и дори участва в рекламен клип на сенатора.

Де Вито коментира и политическата ситуация във Великобритания. Според него Бърни Сандърс и лидерът на британската Лейбъристка партия Джеръми Корбин са „единственият лъч светлина, който имаме в момента“.

Решението на британския народ да напусне ЕС актьорът определи като „трагедия“.

- реклама -