Дани Алвеш

Дани Алвеш беше осъден на 4,5 години затвор

Бившият национал на Бразилия Дани Алвеш беше осъден на 4 години и 6 месеца затвор от съд в Барселона. Причината – сексуално нападание над жена.

Присъдата идва след тридневен процес. 40-годишният футболист отрича да е виновен и може да обжалва решението на тричленния съд.

Според съда Дани Алвеш е изнасилил жената на 31 декември 2022 г. Изнасилването е било извършено в тоалетна на луксозен нощен клуб в Барселона.

Обвинението искаше деветгодишна присъда за бразилеца. Адвокатът на обвиняемата искаше 12 години затвор. Защитата претендираше, че е невинен, а ако все пак бъде признат за виновен присъдата да е за една година и обезщетение за жертвата в размер на 50 000 евро.

Дани Алвеш е в затвора от 20 януари. Той няма как да бъде освободен под гаранция, защото Бразилия не позволява екстрадиция на свои граждани, които са осъдени в други страни.

Футболистът промени показанията си по време на разследването. Той първоначално отричаше да е имал сексуален контакт с жертвата. После призна, че такъв е имало, но е бил по взаимно съгласие.

Присъдата със сигурност ще наруши ореола на Алвеш като играч. Допреди години той беше играчът с най-много трофеи в кариерата си. Десният бек има титли и купи с Барселона, ПСЖ и Ювентус. Освен това с Бразилия взе Копа Америка и олимпийскио злато. Защитникът игра на три световни първенства, но така и не успя да стане световен шампион.

- реклама -