Лазаров

Данчо Лазаров: Подмладяването на отбора беше грешка

Подмладяването в мъжкия ни национален отбор по волейбол се отлага. Това призна президентът на федерацията инж. Данчо Лазаров в интервю за БНР. Той заяви, че тимът ни се е представил не особено успешно това лято и очаква селекционерът Пламен Константинов да вземе сериозни мерки за следващата и по-следващата година.

Той има своите виждания, ние също. Моето виждане и на повечето хора на управителния съвет е, че ние трябва да привлечем всички български състезатели, които тази година по различни причини не бяха включени в националния отбор, заедно с младоците, които търсят своето място. Трябва да направим една солидна сплав, която сърбите показаха„, коментира Лазаров. Според него рязкото подмладяване на националния отбор е грешка

Вратата пред Матей е отворена

Президентът на БФВ за пореден път каза, че вратата за Матей Казийски е отворена. И единствено от 31-годишния посрещач зависи дали ще играе на световното първенство в България и Италия през 2018 г.

Лазаров е на мнение, че честата смяна на треньорите последните години не е донесла нищо добро на волейбола, и призова да се даде още един шанс на Пламен Константинов. „Той е от една година треньор. Дайте да го оставим да поработи. Честата смяна на треньори не води задължително до добри резултати„, каза Лазаров.

- реклама -