Дончо Барбалов е новият и. д. заместник-кмет по транспорта на София

Зам.-кметът по финансите Дончо Барбалов ще поеме функциите и на подалият оставка Евгени Крусев в ресора за транспорт и строителство. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова на заседанието на общинския съвет.

По думите й Барбалов ще остане на поста „докато решим друго“. Крусев подаде оставка във вторник, като Фандъкова я прие в същия ден. Причината е, че бившият зам.-кмет по транспорта е получил призовка от прокуратурата и ще бъде обвинен в нарушаване на Закона за обществените поръчки в търга за ремонта на ул. „Граф Игнатиев“.

Барбалов поема транспорта в София за втови път, след като той бе временно на поста през 2016 г., когато замести Любомир Христов, който подаде оставка също след репортаж за обществена поръчка за 60 навеса на спирки за над 250 хил. лева, спечелена от съпруг на депутат от ГЕРБ. След него поста пое именно Крусев.

Освен зам.-кмет по финанси Барбалов е и заместик по здравеопазването от 2015 г., когато Антоанета Пейчева напусна по лични причини. Макар и да твърдеше, че е временно на поста, през 2017 г. той е завършил курс по „Здравен мениджмънт“ в Медицински университет – София, а през 2018 г. и магисттърска програма по обществено здраве и здравен мениджмънт в университета.

Фандъкова назначи Барбалов за заместник-кмет по финансите през 2011 г., като дотогава той беше главен банкер в Европейската банка за възстановяване и развитие.

- реклама -