Данаил Николов разкри престъпните схеми за милиони на Спецов и Василев

Настоящият собственик на дължащата милиони левове фирма на бившия скандален директор на НАП Румен Спецов представи документи за закононарушенията с него.

Данаил Николов, който е настоящият собственик на дължащата милиони на държавата фирма на бившия директор на НАП Румен Спецов,

представи документи за преводи, които е получавал, за да си мълчи за отношенията си с приближения до лидера на ПП и бивш финансов министър Асен Василев.

Това става ясно от разследване на сайта bezpartien.bg, които са се свързали с Данаил Николов.

В момента Николов живее в Сърбия, където се укрива от повече от години. За престоя си там той получава различни суми, вариращи между 500 и 1500 евро от хора близки до Спецов и Василев.

Тези средства му се дават за да мълчи, както заявява самият той пред bezpartien.bg.

Проблемите му започват отскоро, когато Николов решава да се върне в България. Това създава проблем в отношенията с неговите „благодетели“.

По собствените му признания дори е заплашван неговият живот.

Кой е Данаил Николов?

Данаил Николов става известен като човекът, който е купил фирмата с дългове на Румен Спецов. Самият Спецов беше назначен през 2021 г. от тогавашния финансов министър Асен Василев за директор на приходната агенция НАП.

Още тогава започват да излизат наяве някои скандални факти от кариерата на новия данъчен №1.

Оказва се, че той е бил собственик на фирма с големи данъчни задължения, която прехвърля през 2016 г. на малоимотен гражданин от село Ялботина, Драгоманско – въпросния Данаил Николов.

Дружеството – „Гранекс трейдър“ ЕООД е в черния списък, в който НАП слага неспасяемите длъжници – с големи неплатени данъци и с нулеви обезпечения и активи.

Към март 2021 г. задълженията на фирмата към бюджета са над 1,1 млн. лв. Самият Николов преди да получи този безценен „подарък“ никога не се е занимавал с бизнес, съобщава bezpartien.bg.

Ревизията на НАП потвърждава, че дружеството има дългове, настоящият собственик е призован, за да му бъде връчен ревизионен акт.

През цялото време, когато Василев е финансов министър, въпросите за фирмата бяха отклонявани с обяснението, че тя е натрупала дълговете си, след като Спецов я продава и за тях трябва да отговаря новият собственик.

Връзката Спецов-Василев

Изборът на Спецов начело на НАП се оказа изненадващ за българската общественост и политическа класа.

Василев и Спецов дължат обяснения защо избират Данаил Николов и какви са отношенията му с него.

Все пак за мнозина ще останат думите на бившия вицепремиер и финансов министър, който представи Спецов като „изключително доверен партньор на чуждите служби и най-подходящ за този пост“.

Каква е истината тепърва ще трябва да стане ясно. Прокуратурата води разследване, проверяват се нови факти и обстоятелства.

Неотдавна стана ясно, че семейството на Спецов притежава апартамент в Дубай. Според данъчната декларация той е собственост на неговата съпруга Плама Спецова.

Той е купен през 2021 г.

БГНЕС припомня, че при управлението на Спецов се извършваше масов натиск върху средния и малък бизнес в страната, включително и с тежки ревизии и блокиране на сметки.

Целият материал bezpartien.bg с документи, снимки и видео може да бъде видян на следния сайт:
https://bezpartien.bg/eto-koy-e-kupuvacha-na-firmite-na-rumen-speczov-video-dokumenti/ /БГНЕС

- реклама -