Данаил Кирилов

Данаил Кирилов като правосъден министър – коментари в НС

„Подкрепяме предложението на Данаил Кирилов за правосъден министър“. Това заяви заместник-председателят на парламента и депутат от „Обединени патриоти“ Явор Нотев. „Той е човек, който отвътре познава технологията на законодателния процес, ще бъде безкрайно полезен“, смята Нотев.

Номинацията на Кирилов съобщи днес премиерът Бойко Борисов, а той трябва да замести подалата оставка Цецка Цачева. Според Явор Нотев обаче важно и кой ще замести Данаил Кирилов на чело на правната комисия в законодателния орган.

Нотев подкрепи решението на главния прокурор да започне проверка на председателя на антикорупционната комисия Пламен Георгиев.

„Според мен разпореждането на главния прокурор е уместно, на място е. Трябва да се извърши тази проверка, за да се удовлетвори общественото очакване, а също и изискването за справедливост и равно прилагане на закона“., каза Нотев.

Марешки не знаел дали Данаил Кирилов става за министър.

„Ние не можем да кадруваме в Министерски съвет и авансово не можем да кажем дали някой е добър или не“. Това заяви в кулоарите на Народното събрание лидерът на „Воля“ Веселин Марешки за номинацията на Данаил Кирилов за правосъден министър. Марешки уточни, че най-вероятно ще подкрепят тази кандидатура.

„Още от началото на мандата от „Воля“ казахме, че ГЕБР и Бойко Борисов са си спечелили доверието на българските граждани и имат право да си назначават, който искат за министър. След това те носят отгорността за тези назначения“.

Марешки подкрпея проверките, разпоредени от главния прокурор срещу Пламен Георгиев, съпругата на Лозан Панов и сина на шефа на следствието.
- реклама -