куче

Данъчни продадоха в Ebay кучето на длъжници

Град в Германия стана известен в медиите с изземането на семейно куче заради неплатени данъци и продажбата му след това по eBay.

Служителите в Ахлен първоначално искали да изземат инвалидна количка на живущия длъжник като най-ценния открит предмет. Тя обаче се оказала собственост на застрахователна компания.

Вместо това, те са се фокусирали върху женско куче от порода мопс

Един от данъчните обявил кучето за продажба по eBay на очевидно изгодна цена от 750 евро. Сега обаче новата собственичка на мопса Еда, която е полицейски служител, твърди, че била измамена.

Кучето се оказало болно и се наложило да бъде оперирано четири пъти поради проблеми с очите, включително по спешност по Коледа. Полицайката иска да й бъдат върнати около 1 800 евро разходи за лечението.

Тя обяснила, че когато видяла обявявата е разговаряла с административен служител в Ахлен. Той й обяснил, че мопса е бил иззет, защото собственикът дължи на града пари – включително и за неплатен кучешки данък.

„Сега знам, че Еда е в добри ръце“, каза от своя страна бившата собственичка, но добави, че кучето липсва на трите й деца.

Говорител на община Ахлен заяви, че изземването на семейно куче заради неплатени дългове е „необичайна процедура“.

- реклама -