зло Тръмп зелена карта

Данъчната реформа на Тръмп мина през Сената

Сенатът на американския Конгрес одобри законопроекта за най-голямата данъчна реформа през последните 30 години, която бе обещана от президента Доналд Тръмп.

Първоначално проектът бе съгласувана и от двете камара на Конгреса – по-рано във вторник той бе гласуван и в Камарата на представителите. Но вечерта във вторник се изясни, че са били допуснати някои грешки при съставянето на документа. Гласувалият вече Сенатът трябваше бързо да внесе поправките, което и стана, а по-късно днес поправеният законопроект ще бъде гласуван повторно и в Камарата на представителите.

Инициативата предвижда намаляване на данъчната ставка за бизнеса от сегашните 35% до 21 процента. Нововъведението влиза в сила от 2018 година.

Намаляване претърпява и данъчното облагане за обикновените американци. Но много предвидени облекчения за населението имат временен характер.

Законът бе приет благодарение на мнозинството, което имат републиканците в двете камари на парламента. От своя страна демократите се обявяват срещу данъчната реформа.

- реклама -