Дан Билзериан

Дан Билзериан: купон без край и живот като на кино

Какво правиш, когато имаш повече пари, отколкото някога може да похарчиш? Просто попитайте „Краля на Инстаграм“ Дан Билзериан.

Роден в Тампа, Флорида, 37-годишният плейбой, мултимилионер и интернет-знаменитост Дан Билзериан е известен със своя пищен начин на живот. Милионите му последователи в социалните мрежи следят с огромен интерес безкрайното шествие от автомобили, жени, оръжия, яхти и всякакви крайности, които Дан не се колебае да сподели с тях.

Билзериан и покерът

Билзериан
Снимка: Instagram

В представите на хора, които са далеч от играта, Дан Билзериан въплъщава образа на истински покер играч. Не такъв е имиджът му обаче в покер кръговете. Самият Билзериан твърди, че е спечелил над 50 милиона долара на покер, но разбира се, няма 100% доказателства за този факт. В официалните отчети може да се намери един-единствен забележим резултат – 180-о място в събитие на WSOP през 2009 г. (печалбата на Дан – 36 626 щатски долара).  Затова Билзериан в покера е отнасян по-скоро към кеш играчите.  Предпочита да играе в частни игри с изключително високи залози, но понякога сяда и на евтина кеш маса в някое казино. Дори и без значителни резултати и титли, Билзериан днес е смятан за покер звезда.

Нека затворим очите си за всички разногласия по статута на Дан в покера и повярваме, че е натрупал богатството си с помощта на играта. Резултатът наистина е впечатляващ. Билзериан има огромна къща в Лос Анджелис, частен самолет, много скъпи коли, колекция от оръжия и е свикнал да не се лишава от нищо. Дан винаги е заобиколен от десетки полуголи красавици, а за ежедневните му нужди се грижат около 20 души обслужващ персонал.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Dan Bilzerian (@danbilzerian) на

 

 Интересни факти за Дан Билзериан

 • Билзериан има арменски корени. Предците му са емигрирали в Америка след арменския геноцид. През 2018 г. той получи арменско гражданство и вече е гражданин на САЩ и Армения.
 • Билзариан можел да направи военна кариера в американските военноморски сили SEAL, където е минал подготовка. Но буквално дни преди завършването му е изгонен заради обида на офицер. Този факт не пречи на Дан, сега милионер, да помага на ранени и пострадали при бойни действия войници. Те са чести гости на прочутите му партита. Вероятно им оказва и материална помощ, но за това Дан предпочита да не говори.

  Котка Билзериан
  Снимка: Instagram
 • Две котки и две кози живеят в къщите на Билзериан. Животът на домашните му любимци е не по-малко шикозен от този на собственика им. Особено привързан е към котката, наречена Smushball.  Трикракият красавец си има собствени страници в Instagram и Twitter и е следван от почти един милион потребители.
 • Билзериан е преживял три инфаркта. Два от тях се случват в един ден, когато е само на 25 години.
 • Дан се е снимал и в киното. Има участия като актьор и каскадьор в Код Олимп, War Dogs , Extraction , Lone Survivor , The Equalizer.
 • По мотиви от живота на Дан компанията PixelBay Studios създава играта Blitz Poker за Android и iOS. Съществуват и приложения за смартфон TheBilzerianLife и TheBeardofDanBilzerian.  Образът на Билзериан е въплътен и в автобиографичния анимационен филм The heart attack(s).
 • През 2016 г. Дан се хваща на бас с Бил Перкинс, че ще вземе разстоянието от Лас Вегас до Лос Анджелис за 48 часа с велосипед. В крайна сметка успява да го направи за 33 часа и получава над един милион долара от залози. За да спечели, Дан използва специален велосипед и взима уроци от професионалния колоездач Ланс Армстронг. През целия път пред него кара фургон, който го предпазва от насрещния вятър. Някои смятат, че това е измама, но така или иначе Дан печели облога.
Билзериан
Снимка: Instagram
 • Дан е известен плейбой и почти винаги е обграден от полуголи момичета. Но полигамията не пречи на човек да започне връзка. Доскоро Билзериан и Андреа Кристина бяха смятани за двойка. Брюнетката често се появяваше на снимки с Дан и неговите домашни любимци. През 2017 г. се заговори за връзката му със София Бевърли – 21-годишен модел. Но в последно време и тя рядко се появява на снимките му в социалните мрежи, така че навярно двойката се е разпаднала.
 • В началото на 2018 г. Дан Билзериан основава компанията Ignite, която се занимава с отглеждането и продажбата на канабис и всичко необходимо за неговата употреба.
 • Тази пролет Билзериан си купи къща в престижен квартал на Лос Анджелис. Цената на подобен имот в района може да достигне 250 милиона долара. Горе-долу по същото време Дан стана собственик и на Ferrari 812 Superfast.
- реклама -