Варна
сн. Фейсбук

Дълъг списък с нарушения на пътя има шофьора, спретнал автородеото във Варна

Десетки провинения и два пъти отнемане на книжката има зад гърба си водачът, които прегази жена и предизвика зрелищната катастрофа във Варна вчера.

След автородеото, което той спретна има пострадала пешеходка и 7 блъснати автомобила.

Мъжът има 20 издадени наказателни постановления и 10 наложени глоби с фиш, съобщи гл. инспектор Петко Камбуров от ОДМВР-Варна.

6 пъти е санкциониран за превишаване на максимално разрешената скорост, 4 пъти е управлявал МПС, което е спряно от движение, 4 пъти е санкциониран за управление на МПС без да притежава съответното свидетелство за управление.

Според близки на шофьора той страда от психическо заболяване. Към момента резултатите от назначената съдебно-химична експертиза не са готови. Пробата за алкохол е отрицателна, а за наркотици резултатите ще са готови следващата седмица. Назначената съдебнопсихиатрична експертиза ще даде отговор на въпроса дали мъжът е наказателно отговорен.

36-годишният мъж от добричкото село Одърци първо удря 59-годишна жена край паркирали коли.

Тя се отървава само с охлузвания, но ударът е само началото на авто екшън в центъра на Варна.

„Ние й помогнахме колкото можахме – той три пъти й минава отгоре. Аз и Макс се мъчехме да я измъкнем и едва успяхме да я измъкнем, той тръгна към колата. Тръгна към другата пряка, блъска там другите коли“, разказа Ивайло Михов.

След няколко поредни удара – в коли и в къщи, аудито спира в уличен стълб.

Там полицаите успяват да арестуват водача, които оказва съпротива. Той често е нарушавал законите.

Книжката си шофьорът губи през 2012 заради липса на точки, докато си я върне отново през 2016 той обаче е продължавал да управлява.

- реклама -