Даймлер

„Даймлер“ изтегля 3 млн. автомобила в Европа

Бордът на директорите на германския автомобилен концерн „Даймлер“ реши да разшири кампанията по изтеглянето на дизелови автомобили „Мерцедес-Бенц“. Акцията ще засегне 3 милиона автомобила в Европа.

„Скандалът около дизеловите двигатели поражда несигурност, особено за нашите клиенти. Ние решихме да се вземат допълнителни мерки, за да бъдат успокоени собствениците на автомобили с дизелови двигатели„, каза председателят на Борда на директорите на Daimler AG Дитер Цетше.

„Даймлер” манипулира двигателите на около един милион дизелови автомобила, за да изглеждат по-малко замърсяващи, съобщиха преди дни германските медии. Това представлява отглас на скандала с „Фолксваген“, който е конкурент на „дизеловата“ компания.

През периода 2008-2016 г. фирмата е продавала автомобили с по-високи нива на вредни емисии, отколкото е разрешено, коментира всекидневникът „Зюддойче Цайтунг”.

Следователите подозират, че най-големият производител на луксозни автомобили в света използва така нареченото „анулиращо устройство”.

Същото устройство беше използвано от компанията „Фолксваген“, която през 2015 г. призна, че е манипулирала отчитането на вредните емисии при около 11 милиона дизелови автомобила по целия свят.

- реклама -