Да спечелиш от тотото, ама не точно……

Германецът Йенс Нюман (43) и майка му не пропускали седмица, без да участват в лотарията, а наскоро, след като отворили вестника, видели, че печелят 60 милиона евро, предава Радио Берлин.

За съжаление обаче само след няколко минути цялото им щастие отишло на кино. Всъщност, оказало се, че вестникът отпечатал погрешни печеливши числа. Както много други страстни играчи, Йенс и майка му участвали с едни и същи числа всяка седмица.

На първи април тази година отворили вестника и видели, че са изтеглени техните числа и, че са станали тотомилионери.

Суровата истина обаче скоро излезнала наяве.

„Мислех, че ще получа сърдечен удар. За всеки случай проверихме и по телетекста, а там числата бяха съвсем различни. Във вестника бяха 5, 26, 30, 36, 44 и допълнителни 3 и 9, а на телетекста 8, 14, 34, 40, 44 и 1 и 7. Купих всички други вестници и ги сравних с „Курир“.

„Не можех да повярвам,“ разказва Йенс. Вестникът им се извинил с техническа грашка, а германецът е разочарован, че не му изпратили дори едно цвете в знак на съжаление. „Все пак на никого не са излишни 60 милиона евро, на мен също. Щяха да ми помогнат да изплатим кредитите за къщата на майка ми, нямаше да тръгна веднага да купувам спортни автомобили,“ казва той.

- реклама -