маска

Д-р Иван Маджаров за доц. Мангъров: На неговата съвест лежи, че голяма част от обществото е объркано

„Внезапно няма да бъдем блокирани, смята, че и не е необходимо. На 9 месец от епидемията сме. Вече всеки трябва да се е научил да се пази, да се мие, да слага маска, трябва ли някой силово да му го налага.“ Това заяви в сутрешния блок на БТВ председателя на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров.

„За България се налага индивидуален подход срещу пандемията. България не е преживявала такава тежка вълна от болни в лечебните заведение. Имаме нужда да обясним, че вирусът е опасен. Масово младите хора, обаче преминават през коронавируса със загуба на обоняние“, разкри още той.

Според него основната вина на лекарите в тази ситуация е, че са допуснали да се разделят на два лагера, което обърква хората.

„Едно общество, което смята, че е развито, трябва да вярва на наука, а не на шамани и предложения. Многократно предлагам на лекарския съюз да се говори експертно в специализираните форуми, а не в социалните мрежи чрез нападки“, разкри председателят на БЛС.

„Няма политика в това, че доц. Мангъров прави противоречиви изказвания“, каза още д-р Иван Маджаров.

Той каза през март-април, че е нужно да се тестваме масово, а преди дни заяви, че ПСР-ите са „трошене на пари“. Това не е обида, а неговите думи. На неговата съвест лежи това, че голяма част от обществото е объркано„, каза д-р Маджаров.

„Нека хората да разсъждават, и ако е казано да не се пътува в тази област, то ако не е наложително, да не се прави“, допълни шефът на БЛС.

Категорично трябва да се прави тест на хора със симптоми. Ако сме имали контакт със заразен, най-нормалното е да се самоизолираме“, коментира д-р Маджаров.

- реклама -