д-р Георги Миндов, ваксини, АстраЗенека

Д-р Георги Миндов: Няма основание за тревога на този етап за ваксината на АстраЗенека

Нямаме съобщения в нашите среди, както и официално до властите, за някакви проблеми дори при поставянето на тази партида (на „АстраЗенека“).

Трябва да смятаме все пак, че при конкурентните ваксини в началото на поставянето имаше случаи в други европейски страни, доста по-голям брой, но не бяха спрени ваксините. Нека да изчакаме окончателните резултати (от проверката).

Няма основания за тревога на този етап“.

Това заяви председателят на Сдружението на софийските общопрактикуващи лекари д-р Георги Миндов по бТВ по повод информацията, че България е сред страните получила ваксините от партида на „АстраЗенека“, подложена на допълнителна проверка след смъртен случай в Австрия.

Засега никой от пациентите не се е оплакал от странични ефекти при поставяне на препарата на „АстраЗенека“, различни от обичайните- болка на мястото на убождане и краткотрайна температура.

Председателят на Сдружението на софийските общопрактикуващи лекари призова да се спазва ваксинационния план.

Той се оплака, че има хора, които са се записали още през месец януари за ваксина, но още чакат. Има лекари, при които списъците са с над 400 души и до момента са ваксинирали под 10%.

Д-р Георги Миндов попита здравните власти как ще решат този дефицит. „Ние сме като в развития социализъм – преди се редяхме на опашки за закупуването на банани, а сега се редим за ваксини“.

- реклама -