Д-р Александър Златанов е новият директор на РЗИ-Перник

РЗИ – Перник е с нов директор. На мястото на д-р Юри Торнев е назначен д-р Александър Златанов, който досега ръководеше РЗИ в София-област.

Мотивите за рокадата не бяха оповестени, предаде БНР.

Д-р Златанов вече се е срещнал с областния управител на Перник Емил Костадинов, а утре ще участва и в заседанието на Областния оперативен щаб за борба с коронавируса.

Макар и все още бегли първите му впечатления са, че като цяло ситуацията е под контрол и с оптимизиране и общи усилия може да се постигне добър резултат.

„Започнахме още от вчера актуализиране на общ план за действия, с отговорници, санкции, отчитане, подобряване в смисъл за противоепидемичните мерки в целия им пълен обем. Първо – да са много ясни мерките. Второ – много ясно да бъде кой е отговорен за спазването им и чак тогава идват санкциите – при явно нежелание да се спазват“.

Паралелно с това на новия шеф на РЗИ се наложило да се запознае в крачка и с обичая Сурова, който се празнува по селата в Пернишко в нощта на 13 срещу 14 януари.

„Крайно решение нямам в момента. Запознавам се в детайли какво представлява Сурова, защото за мен това е нов ритуал, който не познавам детайлно”.

- реклама -